Bel ve Bacak Ağrısı Neyin Habercisi
22
Eki

Bel ve Bacak Ağrısı Neyin Habercisi

Bel ağrısı tek başına pek çok nedene bağlı olarak ortaya çıkabilir. Çevresel ve fiziksel etmenlerle meydana gelen bel ağrısı genellikle 2 günden uzun sürdüğü durumlarda doktora gitmekte fayda vardır. Bel ağrısı tek başına da farklı hastalıkların habercisi olabilir. İltihaplanma, tümör gibi oluşumların yanı sıra akciğer, böbrek ya da karaciğer hastalıklarının ve daha pek çok hastalığın belirtisi olarak da bel ağrısı ortaya çıkabilir. Ankilozan spondilit adı verilen romatizmal bir hastalığın belirtileri arasında da bel ağrısı vardır. Ancak bel ağrısına bacak ağrısı eşlik ettiği zaman farklı bir rahatsızlığınız olduğunu düşünmeniz gerekir. Düzenli devam eden, oturunca ya da uzanınca geçen, hareket edince şiddetlenen bel ve bacak ağrılarında mutlaka bir uzmana muayene olmak gerekir.

Bel Ağrısı ile Gelen Bacak Ağrısına Dikkat

Bel fıtığının en önemli belirtileri arasında bel ve kalça bölgesinde ağrı olsa da bu ağrılara ek bir şekilde bacak ağrısının da ortaya çıkabileceğini unutmamak gerekir. Bacaklarda meydana gelen uyuşma, ağrı ve güç kaybı bel fıtığının habercisi olabilir. Bel ağrısı tek başına pek çok farklı nedenden ortaya çıksa da bacak ağrısı da sürece dahil olunca farklı rahatsızlıkları göz önünde bulundurmak gerekir. Bel fıtığı bu noktada ilk akla gelenler arasında yer alsa da bel kayması ya da dar kanal hastalığı da aynı belirtilere yol açabilir. Dar kanal hastalığında bel bölgesindeki ağrıya ek olarak bacak ağrısı sıklıkla iki taraflı meydana gelir. Ağrının yanı sıra bacaklarda güç kaybı ve uyuşma da dar kanal hastalığının belirtileri arasında yer alır. Bel kaymasının belirtileri arasında da bel ağrısı ile birlikte ortaya çıkan bacak ağrısı vardır. Böyle durumlarda gecikmeden bir uzmana muayene olmak gerekir.

Bel ve Bacak Ağrısı ile Seyreden Hastalıkların Tedavileri

Bel ve bacak bölgesinde ağrıya neden olan rahatsızlıkların geciktirilmeden tedavi edilmesi gerekir. Dar kanal, bel fıtığı ya da bel kayması uzun vadede kişinin yaşam kalitesini düşüren, hareketlerini kısıtlayan ve kalıcı hasarlara neden olabilecek rahatsızlıklardır. İlaç tedavisi, fizik tedavi, enjeksiyon ya da ameliyat gibi farklı çözümleri olan bu hastalıkların tedavisinde erken teşhis çok önemlidir.

Bu nedenle 2 ila 5 gün arasında geçmeyen bel ve bacak ağrınız varsa mutlaka bir uzmana muayene olmalısınız.

By

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir