Dar Kanal Ameliyatı Sonrası Yaşam
19
Haz

Dar Kanal Ameliyatı Sonrası Yaşam

Dar kanal rahatsızlığı yaşam kalitesini giderek düşüren bir rahatsızlıktır. İlk başlarda sırt ağrısı gibi belirtilere neden olan rahatsızlık ilerledikçe hissizlik, güç kaybı ve uyuşma gibi belirtilerin de ortaya çıkmasına neden olmaktadır. Rahatsızlığın en ileri seviyelerinde ise idrar tutamama felce gidiş gibi belirtiler görülmektedir. Bu durum ortaya çıktığında artık kişinin vakit kaybetmeden ameliyat olması gerekmektedir. Dar kanal hastalığı için cerrahi müdahale en son tercih olmaktadır. İlaç tedavisi ya da fizik tedavi gibi konservatif yöntemler yetersiz kaldığında ameliyat seçeneği tercih edilmektedir. Günümüzde uygulanan yeni nesil minimal invaziv vidasız yöntemler eski vidalı yöntemlere göre önemli avantajlar sağlamaktadır. Ameliyat yöntemi özellikle ameliyat sonrası iyileşme sürecinde önemli etkilere sahiptir.

Ameliyat Sonrası Süreç

Yeni nesil ameliyat tekniklerinde dokular çok iyi korunmaktadır. Bu nedenle operasyondan sonra hemen ayağa kalkmak mümkün olmaktadır. Hatta ameliyat olanların büyük bir çoğunluğu ameliyatın ertesi günü taburcu edilebilmektedir. Ameliyat sonrasında aradaki fark hemen ortaya çıkmaya başlamaktadır. İlk olarak öne doğru eğilerek yürüme ortadan kalkmaktadır. Ayrıca kanal daralması kaynaklı bacaklardaki his ve kuvvet kaybı zamanla geri gelmektedir. Rahatsızlık kaynaklı bel ağrısı ise hastaların çoğunda kısa sürede kaybolmaktadır. Ağrı azalarak ortadan kalkar ve tamamen ortadan kalkma süresi kişiden kişiye değişir. Operasyon esnasında herhangi bir vida kullanılmaması ameliyat sonrası iyileşme sürecinin konforlu olmasını sağlamaktadır.

Ameliyat Sonrası Yaşam

Dar kanal ameliyatı sonrasında doktorun verdiği talimatlara kati suretle uyulması gerekmektedir. Mikroteknikle İnternal Dekompresyon yöntemi ile gerçekleştirilen operasyonlarda herhangi bir şekilde vida ya da platin kullanılmadığı için daha sonra tekrardan operasyona neden olacak vida kırılmaları da meydana gelmemektedir. Ameliyattan sonra hastalığın tekrar nüks etme olasılığı neredeyse yok denecek kadar azdır. Ameliyattan bir ay sonra hastaların bel, sırt ve karın kaslarını güçlendirecek egzersizler yapmaları tavsiye edilmektedir. Bu kasların güçlenmesi ile beraber omurgaya binen yük daha dengeli bir şekilde vücuda dağıtılacaktır. Ayrıca yapılacak esneme hareketleri de bu rahatsızlığın tekrar ortaya çıkma riskini düşürmektedir.

By

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir