Gebelikte Bel Fıtığı
02
Nis

Gebelikte Bel Fıtığı

Hamilelik döneminde bel fıtığı tedavisi özellik arz eden bir durumdur. Bu nedenle hem annenin hem de bebeğin sağlığı açısından hassas davranılması gereken bir tedavi süreci söz konusu olmalıdır.

Hamilelerde Bel Fıtığı Teşhisi Aşaması

Bel fıtığı bulunan hamile hastalara net bir teşhis konulabilmesi için kullanılacak görüntüleme yöntemi açısından dikkatli davranmak gereklidir. Bebek sağlığı açısından zararlı olabilecek x-ışınları nedeniyle röntgen veya bilgisayarlı tomografi yerine hamile hastalar için manyetik rezonans (MR) olarak bilinen yöntem tercih edilmelidir.

Hamilelikte Bel Fıtığı Tedavisi

Bel fıtığı bulunan hamile hastalara yönelik özel tedavi yöntemleri uygulanmalı ve gerekli tedbirler alınarak hamilelik sürecinin sağlıkla tamamlanabilmesi için çalışılmalıdır. Doktor kontrolünde gerçekleştirilecek egzersizler de hamilelik döneminde bel fıtığına sahip kişiler için uygulanabilmekledir.

Bel Fıtığına Sahip Kişilerde Doğum Süreci

Bel fıtığı hastası hamile kişilerde normal doğum veya sezeyan arasında karara varılırken nöroşirürji uzmanı doktor ile hastayı takip eden kadın hastalıkları ve doğum uzmanı doktor durumu beraber değerlendirip, bir sonuca varırlar.

Doğumdan Sonra Bel Fıtığı Tedavisi

Gerek sezeryan ve gerekse normal doğumdan sonra karın kasları gevşeyeceğinden, bel fıtığı sahibi hasta, karın kaslarını güçlendirmek için doktor kontrolünde egzersiz programına alınmalıdır.

Hamileler Bel Fıtığı Ameliyatı Olabilir mi?

Eğer yapılan tetkikler soncunda hamile kişinin bel fıtığı ameliyatı olması gerektiği sonucuna ulaşılırsa, bu girişim mümkündür. Gebe bir hastanın bel fıtığı ameliyatı spinal veya epidural anestezi ile gerçekleştirilmelidir. Bu şekilde ameliyat ettiğimiz birçok hasta vardır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir